Протипожежні штори

Противопожарные двери

Автоматичні протипожежні вогнедимозахисні штори (завіси, екрани) призначені для поділу великих торгових, виробничих чи інших приміщень на відсіки. У разі виникнення пожежі, з їх допомогою можна локалізувати вогнище загоряння, запобігти поширенню вогню, диму та теплового випромінювання, тим самим дати можливість успішно провести евакуацію людей та знизити можливу шкоду.

Протипожежні штори є конструкцією, що складається з:

  1. Короба штори, яка служить для розміщення в ньому валу з приводом і намотаного на нього полотна штори.
  2. Шин напрямних, які служать для герметизації отвору та рівномірного опускання полотна.
  3. Шини, що відсікає, яка служить для рівномірного змотування полоти, і забезпечує щільне прилягання полотна штори до поверхні підлоги.
  4. Полотна штори – вогнестійкої тканини на основі скловолокна, армованої ниткою з легованої жароміцної сталі.

Як і будь-яка інша конструкція, протипожежна завіса має певний спектр завдань:

  1. Опускається у разі займання, не перешкоджаю при цьому евакуації людей.
  2. Обмежує поширення диму вузькими коридорами і по всьому приміщенню в цілому.
  3. Перешкоджає нагріванню несучих конструкцій та захищає від теплового випромінювання.
  4. Діє за встановленим алгоритмом дій. Спрацьовує миттєво за рахунок чутливих датчиків.

Протипожежні перепони встановлюють не лише в офісах та торгових центрах, а ще й на промислових підприємствах там, де є ризик небезпечних випарів, що значно ускладнює швидку евакуацію людей. Щоб запобігти цьому встановлюють спеціальні газо і водонепроникні завіси. Тканину для них обирають залежно від показників вибухонебезпечності токсичності у приміщенні. І тому проводиться акт перевірки. У письмовому висновку описують характеристики тканини та її межі. Вибрати вогнестійкі перегородки непросто. Слід враховувати їхню конструкцію та спосіб встановлення, правильно визначити межу вогнестійкості (від EI-30 до EI-180). Штори повинні обов'язково пройти перевірку вогнем. Вам обов'язково повинні видати сертифікат про вогнетривкість та стійкість тканини. Важливо знати. Якщо комплектуючий процес – зрошення відсутня, то штори повинні мати вищі показники вогнезахисту.

-->

Instagram