Протипожежні люки

Противопожарные люки

Одним із різновидів протипожежних перешкод є протипожежний люк. Основна відмінність люка від протипожежних дверей це розміри, його встановлюють у тому випадку, коли немає технічної можливості встановити двері, або коли є необхідність встановити протипожежну конструкцію в стелю або в підлогу. Завданням протипожежного люка, як і протипожежних дверей, є перешкода поширення диму і вогню.

У люків протипожежних є кілька характеристик, що кардинально відрізняють їх від дверей. Наприклад, тип монтажу:

  • Горищні. Люк протипожежний горищний розміщують у стелі, а за його межами має бути вихід на горище або на покрівлю. Як правило, він має бути укомплектований сходами.
  • Стінові. Встановлюються в стіні, мають тонше дверне полотно.
  • Підлогові. Повинні вести у підвальне приміщення будівлі. Їхнє дверне полотно і дверна коробка товщі і міцніше, ніж у стінових, тому що вони піддаються постійному навантаженню.

При установці важливо знати, що підлогові та горищні люки слід встановлювати тільки петлями назовні, а їхня коробка повинна бути кутовою.

Дверне полотно

Дверне металеве полотно може бути різної ширини від 0.8 до 2мм. Від цього показника залежить вогнестійкість та міцність виробу. Полотно люка має бути товще стінового, тому що по ньому можна ходити, тому він повинен витримувати високі фізичні навантаження. Той же принцип і з вогнестійкістю – чим вищі показники вогнестійкості, тим товще полотно.

Складається полотно з мінеральної плити (вати) та покривається вогнестійкою сумішшю. Колірна гама визначається шкалою RAL. Найчастіше це білий або сірий колір.

Ми виготовляємо наступні моделі: люки протипожежні металеві однопільні цільні з межею вогнестійкості ЕІ 60, люки протипожежні металеві двопольні цільні цільні з межею вогнестійкості ЕІ 60 та люки з межами вогнестійкості EI-30, EI-45, EI-60.

Будь-який з перелічених вище люків протипожежних купити ви зможете у нас на сайті.

Компанія Дельта може зробити монтаж будь-яких протипожежних виробів (конструкцій)

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016 р. № 852 ЛИЦЕНЗІЯ на монтаж протипожежних дверей НЕ ПОТРІБНА!   http://www.dsns.gov.ua/ua/Licenzuvannya.html

Виробництво підтверджено відповідними сертифікатами

-->

Instagram