Вибір вхідних дверей

Отже, настав час замінити вхідні двері! Як зробити правильний вибір?

Почнемо по черзі. Головне призначення вхідних дверей - захист від проникнення сторонніх осіб у житло.

Проникаючи через двері, злочинці використовують 2 варіанти: застосування фізичної сили і відкриття замків за допомогою відмичок та інших комбінацій. Відповідно, двері мають бути міцними і мати надійні, захищені замки та циліндри.
Конструкція дверей може бути однолистовою або дволистовою. У дверей має бути надійний каркас і повинні бути присутніми ребра жорсткості.
Що стосується замків, рекомендуємо встановлювати або 2 окремих замки, або один замок, який поєднує в собі 2 механізми. Існує величезна безліч замків різних виробників.
Здебільшого замки діляться на 2 типи:
• сувальдні замки
• циліндрові замки
Бувають, звісно, і суміщені замки.
На запитання, який із цих замків кращий, однозначної відповіді немає. У всіх є свої особливості. Наприклад, у разі втрати ключа від сувальдного замка необхідно замінити повністю замок, тоді як у разі втрати ключа від циліндрового замка достатньо замінити тільки циліндр (секрет).
Циліндровий замок рекомендується захищати броненакладкою, оскільки без неї зловмисникам полегшується процес розкриття замка. Захистити сувальдний замок можна за допомогою спеціальної пластини від висвердлювання.
Треба розуміти, що відкрити можна будь-який замок. Питання тільки, скільки на це піде часу і якого класу фахівець це зробить.
На сьогодні з'явилися замки сувальдного типу з можливістю перекодування механізму в разі втрати ключа. Давно застосовуються циліндри з системами "Світлофор", розроблені якраз для тих, хто часто втрачає ключі.
Сучасні циліндри провідних виробників оснащені захистом від висвердлювання і зламу, від бампінгу і відкриття відмичками.
Важливу роль при виборі дверей відіграє їх зовнішній вигляд. Існує безліч варіантів оздоблення дверей для надання їм приємного естетичного вигляду. Особливо важливо, якщо є можливість декорувати вхідні двері в одній стилістиці з усім інтер'єром квартири.
Для того щоб дізнатися більше, відвідайте наш офіс.

Instagram